Общи Условия

Правила и условия за наемане на инвентар от “Мелодика” ЕООД:

  1. Цени: Всички цени, показани на нашия уебсайт, са без данък добавена стойност (ДДС). Приложимият ДДС ще бъде добавен към проформа фактурата и фактурата за поръчката.
  2. Гаранционен депозит: Изисква се възстановим гаранционен депозит за всички наеми. Сумата на депозита варира в зависимост от наетите артикули и ще бъде уточнена по време на процеса на резервация. Депозитът ще бъде възстановен на клиента, след като наетите артикули бъдат върнати в състоянието, в което са взети.
  3. Повредени или невърнати артикули: Ако някой нает артикул не бъде върнат или е върнат в повредено състояние, клиентът ще бъде задължен да плати възстановителната стойност на артикула. Цената, подлежаща на възстановяване, ще бъде еквивалентна на разходите за замяна или ремонт на артикула. “Мелодика” ЕООД не е длъжна да предостави предварително информация за възстановителната стойност на артикулите, освен по изрично запитване на клиента в писмен вид, което не спира изискуемостта на възстановителната стойност.
  4. Платове: Платовете не се очаква да бъдат върнати изпрани. Те обаче трябва да бъдат върнати в сравнително чисто състояние, без прекомерни петна (например от восък, химикал, молив, маркер или други субстанции, които не се перат) и без повреди (дупки от цигари, бенгалски огън и други). При връщане на покривки и платове, със следи от восък или други субстанции, които не се перат, или с повреди, клиентът заплаща възстановителната стойност на артикула.
  5. Свещници: Свещниците трябва да се върнат почистени. При връщане на свещници без почистване с восък или използвани разтечени свещи по тях се начислява такса за почистване от 50 лв.
  6. Подложни чинии и златни прибори: Подложните чинии и златните прибори не се очаква да бъдат върнати измити и задължително не се мият в миялна машина, тъй като това поврежда артикула. Подложните чинии се третират само с ръчно миене, предназначени са само за декорация и не са предназначени за сервиране на храна в тях. Подложната чиния служи за подложка на основните чинии от сервиза на ресторанта или кетъринга. По тях не трябва да се използват остри предмети, като ножове и други.
  7. Резервация и отдаване на инвентар: Резервация се счита за потвърдена само след като клиентът е завършил необходимия процес на резервация, получи потвърждение от нашия екип и плати всички приложими такси. В случай, че искате да резервирате в срок по-малък от 2 седмици, молим да ни звъннете по телефона и да уточним бройките и артикулите по телефон и имейл. Отдава се инвентар само, ако предварително е заплатена стойността на наема на инвентара и депозита на инвентара в пълен размер и плащането е пристигнало в сметката ни. Не се отдава инвентар със снимка на платежно, при непристигнала в сметката ни сума. В случай, че инвентарът се изпраща по куриер, клиентът заплаща куриерските разходи по доставката и връщането на инвентара и в двете посоки, както и щети по инвентара, нанесени от куриерската фирма, ако има такива. Връщане на инвентар с куриер трябва да бъде извършено с включен преглед от страна на “Мелодика” ЕООД.
  8. Анулиране: В случай на анулиране, клиентът трябва да ни уведоми възможно най-скоро. Може да се начислят такси за анулиране в зависимост от момента на анулирането и естеството на резервацията. Конкретната политика за анулиране ще бъде съобщена по време на процеса на резервация.
  9. Късно връщане: Ако наетите артикули не бъдат върнати до уговорената дата и час, се налагат допълнителни такси за наем. Тези такси ще бъдат съобщени на клиента и ще бъдат приспаднати от гаранционния депозит.
  10. Отговорност: Ние не носим отговорност за наранявания, злополуки, щети или загуби, които могат да възникнат по време на използването на нашите наети артикули. Клиентът поема пълната отговорност за артикулите от момента на доставката или получаването до момента на връщането на артикулите при нас. Ние не носим отговорност за забавени поръчки от страна на куриера, както и грешни данни по вина на клиента или куриера.
  11. Употреба: Артикулите под наем са предназначени за лична или фирмена употреба по време на сватби или свързани събития. Всяко друго използване на артикулите изисква предварително разрешение от нашия екип.
  12. Минимална стойност: 100 лева без ДДС. При поръчка по-малка от 100 лева без ДДС, може да се начисли административна такса за обслужване или да се откаже поръчка.
  13. Изменения: Запазваме си правото да променяме или актуализираме тези правила и условия по всяко време без предизвестие. Най-новата версия на правилата и условията ще бъде достъпна на нашия уебсайт.

Като използвате нашите услуги и попълвате резервация, Вие потвърждавате, че сте прочели, разбрали и се съгласявате да спазвате тези правила и условия.